Naisten kuntosarja - kauden 2017-2017 ensimmäinen turnaus
KoripalloJulkaistu: 13.11.2017 00.00

Naisten joukkue osallistui kauden 2017-2018 ensimmäiseen turnaukseen viime lauantaina 11.11. Koska joukkueessa oli enemmän innokkaita pelinaisia kuin koripallon säännöissä määritelty joukkuekohtainen maksimipelaajamäärä (12), niin Katriina ja Kreetta annettiin lainapelaajiksi Rovaniemelle. Pelaajalainan jälkeen meillä oli vielä 14 pelaajaa rosterissa, joten sovittiin, että pari pelaajaa on aina sivussa kustakin ottelusta. Jokaista sarjaan osallistuvaa joukkuetta vastaan päästiin tahkoamaan 2 x 15 minuuttia. Alla pelien tulokset:

OuTa - PePa: 11 - 36

Oulun Tarmon ottelu Perämeren Palloa vastaan alkoi melko tasaisesti ja puoliajalle siirryttiin PePan johtaessa 6-13. Puoliajan jälkeen vastustaja pisti kuitenkin uutta vaihdetta silmään ja lopulta OuTa joutui taipumaan melko selkein lukemin. Ottelun puolustustaktiikaksi oli valittu miespuolustus, mutta nopeat vaihdot ja koko joukkueen vaihtaminen kerralla sai aikaan sen, että pelirytmistä ei saatu oikein kiinni ja välillä oli epäselvyyksiä siitä kuka puolustaa ketäkin. Hyökkäyksessä puolestaan viimeistely ontui, ja lukuisista koripaikoista huolimatta pistesaldo jäi kovin ohueksi.

Tarmon parhaat pistenaiset: Natalia Blomster (6p), Anniina Valjus (4p.)

OuTa - Kuula: 16-27

Ylivieskan Kuulaa vastaan vaihdettiin paikkapuolustukseen, joka tuntui toimivan miespuolustusta paremmin kovatasoista joukkuetta vastaan. Lisäksi vaihtorytmiä hidastettiin hieman, mikä rauhoitti pelaajia. Hyökkäyspäässä viimeistelyssä oli kuitenkin yhä ongelmia ja vastustajajoukkuetta olisikin pitänyt uskaltaa haastaa enemmän ajamalla, kaarelta heittämisen sijaan. Joukkueen parhaat pisteentekijät onnistuivat erityisesti rohkeissa leikkauksissa korille.

Tarmon parhaat pistenaiset: Julia Blomster (6p.), Anniina Valjus (4p.)

OuTa - Romnky: 19-17

Rovaniemeä vastaan pelattiin taas rohkeasti miespuolustusta, sillä joukkue tiedettiin taidoiltaan melko samantasoiseksi kuin Tarmo. Ottelun alku sujui hyvin, ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 15-4. Toisella puolikkaalla ote pelistä kuitenkin herpaantui: heitto ei uponnut ja syöttöjen laatu huononi. Lisäksi kun saatiin levypallo, niin ensimmäinen syöttö epäonnistui harmillisen usein ja päätyi vastustajan käsien kautta suoraan koriin. Puolustuksessa olisi myös voitu merkata pelaajat paremmin, niin että Rovaniemen muutamaa pitkänhuiskeaa pelaajaa vastaan olisi laitettu oman joukkueemme pisimmät pelaajat. Ottelun viimeiset minuutit olivat todella jännittäviä, kun piste-ero oli kaventunut vain 2 pisteeseen. Onneksi kaula riitti, ja tästä pelistä saatiin turnauksen ensimmäinen voitto.

Tarmon parhaat pistenaiset: Johanna Röntynen (6p.), Erika Aalto (5p.), Meri Kontu (3p.)

OuTa - Honka: 28-23

Kajaanin Hongan naisten joukkueella on kaikkein vähiten pelikokemusta, joten ennakkoon odotettiin turnauksen helpointa peliä. Kajaani ei kuitenkaan päästänyt tarmolaisia helpolla, vaan aloittivat heti ottelun alusta aggressiivisen prässin, jota vastaan OuTa ei ollut selvästikään treenannut tarpeeksi. Lopulta kuitenkin löydettiin aseet prässin purkamiseen ja varmuutta pallon tuomiseen ylös. Tarmolla jatkui tässäkin pelissä koko turnauksen kestänyt kaava, että ensimmäinen puolikas sujui hyvin mutta toisella puoliajalla ajatus ei ollut tekemisessä mukana. Taas voitto saatiin kotiin kuitenkin ensimmäisellä puolikkaalla kerätyn piste-eron voimin.

Tarmon parhaat pistenaiset: Johanna Räntynen (6p.), Julia Blomster (6p.), Erika Aalto (4p.)

Lopputuloksena turnauksesta tuttu ja turvallinen sijoitus keskivaiheille: 3/5.

Liikuntaa jo vuodesta 1907! Tervetuloa liikkumaan meidän seuraan :)